Slider

Suussa sulava Kinderkakku

maanantai 10. huhtikuuta 2017







Onko pääsiäisen jälkiruoka vielä hakusessa? Ei enää, sillä tässä on teille tarjolla aivan huippu ohje! Kinderkakun ohjeen löysin alunperin Maku lehdestä. Se näytti kuvassa niin herkulliselta, että oli pakko kokeilla ja herkullista se tosiaan oli! Kinderkakku on aika helppotekoinen, mutta hyydytysajat ovat pitkät. Niinpä jos pääsiäisen vieraille tahdotte kakkua tarjoilla, niin suosittelen tekemään kakun päivää aikaisemmin. Makukin tuntui yön yli parantuvan, sillä hyvää se oli heti valmistuttuaan, mutta seuraavana päivänä entistä parempaa. Täytteiden valmistamiseen meni noin 20 minuuttia per täyte, pohjaan ja päälliseen ehkä 5 minuuttia molempiin. Hyydyttämiseen menee kuitenkin kokonaisuudessaan kuusi tuntia.

Tarvikkeet:

pohjaan: 175 g Domino-keksejä, 75 g voita sulatettuna
valkosuklaatäyte: 3 liivatelehteä, 200 g valkosuklaata, 3 dl vispikermaa, 1/2 dl sokeria, 1 rkl sitruunamehua
maitosuklaatäyte: 3 liivatelehteä, 200 g maitosuklaata, 3 dl vispikermaa, 1 rkl sokeria, 1rkl kahvia
kuorrutus: 3/4 dl vispikermaa, 75 g tummaa suklaata
koristeeksi: 2 kindermunaa, suklaata oman maun mukaan

Pohja
1. Murskaa keksit ja lisää voisula, painele seos vuoan (20-22 cm) pohjalle ja nosta jääkaappiin

Valkosuklaatäyte
1. Upota liivatteet (3 kpl) kylmään veteen.
2. Sulata valkosuklaa mikrossa.
3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
4. Lisää huoneenlämpöinen valkosuklaa ja sokeri kermavaahtoon vatkaten.
5. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristellut liivakkeet mehuun.
6. Kaada seos ohuena nauhana muuhun täytteeseen ja sekoita.
7. Levitä vuokaan ja hyydytä vähintään kaksi tuntia.

Maitosuklaatäyte
1. Valmista kuten valkosuklaatäyte, paitsi vaihda sitruunamehu kahviin. Huomioi myös sokerin määrä.
2. Kaada vuokaan valkosuklaatäytteen päälle ja hyydytä vähintään neljä tuntia.

Päällinen
1. Mittaa kerma ja suklaa kattilaan, kuumenna kunnes suklaa alkaa sulaa.
2. Nosta pannu liedeltä ja sekoita tasaiseksi.
3. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin kaadetaan kakun päälle.

Näin yksinkertaista se on! Kun päällinen on kaadettu, voi kakkua koristella erilaisilla pääsiäissuklailla oman maun mukaan. Tämä on mitä herkullisin ja näyttävin kakku, mutta samalla ihanan yksinkertainen!

Luitko jo nämä? Valkosuklainen vadelmakakku, Helppo ja herkullinen lakupiiras

2 kommenttia:

  1. Apua miten hyvältä toi näyttää!! Naaaaaam pakko varmaan kokeilla itsekin :)

    http://ellimarias.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeesti suosittelen, tää oli ihan super hyvää!!

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan