lauantai 10. kesäkuuta 2017

Teekutsut kuin Downtonissa! Victorian Sponge -kakku




Victorian Sponge -kakku on perheessämme korvannut perinteiset täytekakut täysin, ja on nykyään tyypillinen herkku, jota valmistamme säännöllisesti tee hetkiemme iloksi. Jos täällä on Downton Abbeyn faneja, niin sarjassa teen kanssa tarjottava kakku on nimenomaan Victorian sponge -kakku. Eli tämän ohjeen avulla voit itse järjestää teekutsut kuin Downton Abbeyssa.  Olen kääntänyt ohjeen englantilaiselta verkkosivulta ja tällä ohjeella tulee kyllä erinomaisia kakkuja. Tässä siis erittäin helppo ja herkullinen ohje!

Tarvitset:
225g   pehmeää rasvaa
225g   hienoa sokeria
  4       kananmunaa
1/2tl   vaniliinisokeria
225g  itse kohottavaa jauhoa

Näin valmistat itse kohottavan jauhon:
1/2tl suolaa 
1/2tl leivinjauhetta
2,4 dl jauhoa

Sekoita ainekset tässä suhteessa. 
Yleensä tästä tulee n. 200-2010 grammaa, joten lisää jauhoa, kunnes seos painaa 225g.

Väliin: 
6–8rkl hilloa, 2dl vispikermaa

Valmistus:
1. Lämmitä uuni 180° (170° jos käytät kiertoilmaa)
2. Vatkaa sokeri ja voi pehmeäksi vaahdoksi, lisää seokseen munat ja vanilja. Käännellen lisää jauhot.
3. Jaa kahteen astiaan ja paista keskiritilällä n. 20min, kunnes kohonnut ja kultainen.
4. Anna jäähtyä n. 5min, aseta lautaselle ja anna jäähtyä loppuun. Lisää kerma ja hillo jäähtyneelle kakulle. Koristele tomusokerilla.

Kokemuksesta vinkkaan, että taikina tulee tosiaan paistaa kahdessa astiassa, eikä vain jakaa keskeltä, sillä muutoin keskiosa jää helposti raa'aksi. Lisäksi kyseessä on aika rasvainen kakku, joten uunin pohjalle kannattaa asettaa leivinpaperilla varustettu pelti, ellei tahdo ryhtyä uunin pesuun. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti